VEKSLING MELLOM GRENENE

TIPS OM VEKSLING I TRIATHLON

Triatlon inneholder de to vekslingene T1 og T2. T1 står for transision one og er overgangen fra svømming til sykling, mens T2 naturligvis står for transition two, som er overgangen fra sykling til løping.

Det er ikke tillatt å sykle i vekslingsområdet, der må du løper mens du holder sykkelen ved siden av deg. Du må likevel ha på deg sykkelhjelmen mens du løper.

I korte løp kan vekslingene ta forholdsvis mye tid, noe som kan være avgjørende for resultatet. Da gjelder det å få til hurtige vekslinger. Som triatlet må du prioritere utstyret og se på hva de forskjellige delene avgir i form av tidsbesparelser. Det er spesielt viktig å ha en oppfatning av hvor lang tid det tar å ta av og på sko, hjelmer og annet. Triatleter bruker ikke sokker på korte distanser, fordi det ikke er tillatt å ha dem på seg under svømmingen og det tar for lang til å ta dem på seg når man skal sykle.

For å spare tid, kan man blant annet feste sykkelskoene på pedalene og at man bruker de første sekundene på sykkelen til å komme i skoene. Alt for å spare tid på korte distanser! I lengre løp er slike detaljer ikke like viktige tidsmessig. Da kan det også være bedre å bruke strømper, slik at man unngår gnagsår, som definitivt påvirker prestasjonen negativt.