NYBEGYNNERE TRIATHLON

GRENENE

Triatlon består av sykling, svømming og løping. Alt dette setter deg, din kropp og din utholdenhet på prøve. De tre grenene utføres etter hverandre, helt uten avbrudd. Den som kommer først i mål etter den siste delen vinner konkurransen.

Vanligvis avslutter man med løping, men det kan variere. I mange konkurranser begynner man med løping, fortsetter med sykling og avslutter med svømming. Bytte til neste del-moment skjer i et godt strukturert vekslingsområde der hver triatlet har en egen plass til utstyr og oppbevaring av løpesko og klær.

Begynner du med triatlon utfordrer deg selv, blir du et friskere jeg! Ta kontakt med din nærmeste triatlonklubb. Norge hadde 142 triatlonklubber i 2015!

 

GAME-SEASON VS OFF-SEASON

Som i de fleste sporter har også triatlon en game-season og en off-season. I en off-season handler det mest om å bygge den grunnleggende fysikken. Det handler om utholdenhet, kondisjon og styrke. Jo nærmere game-season man kommer, blir det sterkere fokus på selve hurtigheten. Det gjelder både hobbyutøvere og eliteutøvere. Det spesielle med triatlon, er at du må trene kroppen på effektiv veksling mellom de forskjellige del konkurransene, såkalte brick sessions.

En av de største utfordringene er byttet fra sykling til løping, fordi musklene får statiske posisjoner etter lengre tid på sykkelen. Da tar det tid å finne den riktige løperytmen, men jo mer man har trevet på overgangene, jo mer tid vinner man.